Zöld Folt Innovatív Megoldások a Vidékért Egyesület

2021

Az új évtizedben sem változott a Zöld Folt Innovatív Megoldások a Vidékért Egyesület projektjeinek célja. Fejlődjön a Kis-Balaton környéki települések lakosainak életfeltétele, a munkát kereső emberek lehetőségei bővüljenek, valamint növekedjék a térség gazdasági potenciálja harmóniában a természeti környezettel, valamint térségi tradíciókkal.

Projekt elképzeléseit a helyi termékek fogyasztásához, a megújuló energiák használatához és a térségi erőforrások turisztikai célú hasznosítását összefogó komplex ökotudatos, gazdaságfejlesztési elképzeléseihez kapcsolódóan dolgozza ki.

Az aprófalvas térségben a helyben foglalkoztatás elősegítésével kívánják a települések fennmaradását és tovább fejlődését elősegíteni.

Az FCA-KP-1-2020/2-000376 azonosítószámú „Zöld Mozgás” projekt célja, hogy a Kis-Balaton térségében tevékenykedő Egyesület eszközellátottsága, mobilitása javuljon. Önkéntes – természet- és katasztrófavédelmi, terület- és közösségfejlesztési – tevékenysége hatékonyabbá váljon. A beszerzett gépjármű használatával a Kis-balatoni, hátrányos helyzetű, szolgáltatáshiányos kistelepülések – Garabonc, Nagyrada, Zalaszabar, Zalamerenye esélyegyenlőségi szintje javul, a települések lakosságmegtartó képessége fejlődik, miközben a környezeti kitettségük csökkenésével a projekttérségben élő lakosok – közel 9.000 ember – életfeltételei javulnak.

 

 


 

2021. augusztus 11-én a NEO-KP-1-2021/2-000608 azonosítószámú „Zöld Cselekvés a Falvakért” projekt keretében beszerzésre és beüzemelésre került Egyesületünk első robotfűnyírója. A készüléket programjainkon láthatják, valamint a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. együttműködésével bekapcsolódik a Karos Korzó Zöldterületeinek karbantartásába. Reméljük, hogy a bemutatott eszköz illetve területkarbantartási gyakorlat példaként fog szolgálni és másokat is elgondolkodtat.